Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gäller inte samma sjukregler för alla?

Tomas Rudin, systemmissbrukare. Tomas Rudin har tagit det stora klivet ut i rampljuset genom att snatta på Systembolaget.

Annons

Jag tänker inte bedöma det handlandet. Men när han sedan gick ut med att han är alkoholist och nu sjukskriver sig på obestämd tid, då reagerar jag kraftigt!

För det första, vi vanliga dödliga icke-politiker får vara sjukskrivna max sju dagar innan läkarintyg krävs. Har Tomas Rudin tillgång till en läkare som skriver intyg utifrån Rudins begäran, och inte från egna iakttagelser? 

För det andra, saknar Rudin helt förmågan att arbeta på grund av sin alkoholism? Hur kunde han då gå till arbetet fram till i går? Eller är det skammen gentemot sina arbetskamrater att ha ertappats med ett snatteri som påverkar hans arbetsoförmåga så fullständigt?

För det tredje, sjukskriven på obestämd tid. Försäkringskassan har regler som gäller oss vanliga människor, till exempel att efter sex månaders sjukskrivning ska personens arbetsförmåga prövas mot alla på arbetsmarknadens förekommande yrken. Vilket innebär att Tomas Rudin kan komma att nödgas byta arbete för att inte längre vara sjukskriven. Det absolut värsta med denna historia är inte snatteriet eller alkoholismen, utan missbruket av systemet! 

Medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel