Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gå och rösta i EU-valet

I EU-valet blir privatiseringar och vinster i välfärden en huvudfråga för Vänsterpartiet.

EU tvingar skattebetalarna att rädda internationella storbanker med stora summor, samtidigt som unionen tvingar flera länder i kris att privatisera och skära ner välfärden och människor kastas ur i massarbetslöshet.

EU förhandlar med USA om ett frihandelsavtal. I det avtalet ska skydd för företagens investeringar och vinster skrivas in. Om vi beslutar i Sverige att förbjuda vinster i välfärden, vilket är Vänsterpartiets främsta valfråga, kan företagsägare, till exempel Carema – numera Vardaga som ägs av det amerikanska KKR – stämma Sverige inför en särskild domstol. Detta är helt orimligt och oacceptabelt. Vänsterpartiet är EU-kritiskt och har som mål att lämna EU men eftersom EU har mycket makt över vår nationella politik är det oerhört viktigt att gå och rösta den 25 maj och rösta på vänsterpartiet.

Vänsterpartiet är det parti i hela EU-parlamentet som kämpat hårdast för feminismen och kvinnors rättigheter. Vi behöver starka feminister i EU för att bekämpa högerkrafterna och abortmotståndarna.

Vi behöver en stark vänster för att försvara och förbättra löntagarnas rättigheter och försvara välfärden. Alla som arbetar i Sverige ska ha bra villkor och kollektivavtal. Vi behöver en stark vänster då den ekonomiska krisen slår hårt mot välfärden.

Vi behöver en stark vänster i EU för att stoppa främlingsfientligheten och rasismen som breder ut sig i Europa och ger ett iskallt eko från Europas tidigare historia.

Vänsterpartiet som också är ett grönt parti behövs i EU för att driva på i kampen mot miljöhoten och en kommande klimatkatastrof.

Ulla och Anders Ohlsson

Vänsterpartiet Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel