Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fysisk förhandling ställs in

Den som hade tänkt närvara vid den fortsatta förhandlingen kring Edeforsens framtid, får sudda i kalendern. Egentligen skulle den ha hållits på måndag men blir inställd, åtminstone i fysisk form.

Det var med kort varsel som mark- och miljödomstolen fattade beslut om att ställa in den fortsatta huvudförhandlingen kring kraftverket i Edeforsen, som ägaren Fortum ansökt om att få bygga ut.

– Under den första delen av förhandlingen så kom Fortum in med material som Kammarkollegiet behövde tid att ta ställning till. Men nu har vi bestämt att förhandlingen ska fortsätta skriftligen i stället för att släpa upp båda parterna till rätten, säger Lars Nyberg, rådman vid Östersunds tingsrätt, där den fortsatta förhandlingen skulle ha hållits på måndag.

Han kallar det en formalitet, och intygar att förhandlingen ändå forsätter enligt konstens alla regler. Men de som planerat in att närvara även vid förhandlingens andra del, får tänka om.

– Ja vi kallade till fortsatt huvudförhandling på plats, så risken är att det finns folk som är intresserade som hade tänkt komma, säger han.

Domen ska avgöra om Fortum får tillstånd att bygga ut den snart hundra år gamla kraftstationen, något som många instanser har motsatt sig.

Inom tre månader hoppas han att domen är färdig.

– Det som stökar till det just nu är semestertider, men jag räknar med att vi ska kunna komma till dom inom två till tre månader, säger Lars Nyberg.