Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrhjulingar kör sönder terrängen

Problemen med fyrhjulingar och andra fordon som kör sönder terrängen ökar. Och ofta är det skoterklubben som får skulden.

– Det är helt sönderkört, säger han. Enligt terränglagen får man inte köra på barmark. Enda undantaget är att köra fram djur under jakt, säger Per-Åke Persson, ordförande för skoterklubben Lokatten.

Klubbens medlemmar har jobbat ideellt med skoterlederna, och till exempel ställt upp skyltar. Det har även hänt att någon har kört ner ledskyltar.

Per-Åke Persson menar att det har skett en ökning av skadorna de senaste två åren, eller att skadorna syns mer. Han förstår att markägarna kan bli irriterade, och klubben får ibland skulden.

– På sin egen gräsmatta skulle man inte heller vilja ha det så. Men jag vet inte vad man ska göra. Det känns inte så roligt heller att stå här som polis.

Han skulle välkomna ett möte med markägarna för att förklara att det inte är klubbens medlemmar som inte sköter sig.

– Varje första torsdag i månaden har vi möten. Markägarna får gärna komma för att diskutera problemet och vad man skulle kunna göra åt det.