Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra SM-medaljer i western

Westernryttare tog SM-medaljer vid tävlingarna på Strömsholm.

– Det är klart att man har förhoppningar, fast man tror ändå aldrig att det ska gå vägen. Men det har varit en fantastisk helg.

Det säger Regina Schönborg, Vattlång, som tillsammans med Agnetha Jonsson, Gnarp, och Nina Norin, Enånger, åkte ner till Strömsholm för att tävla i SM i western. Samtliga tre ryttare kom hem med SM-medaljer.

Regina Schönborg, som också tränar både Agnetha och Nina, tävlade dels sin egna quarter Invitation Dot Zip, dels red hon Nina Norins Pure Prime Chocolate i en klass.

I klassen junior wester plesure blev det SM-guld med egna Invitation Dot Zip. Klassens namn, junior western plesure, syftar på hästens ålder. Hästen får inte vara äldre än fem år, och Reginas häst är fyra.

– Det gör det extra roligt. Han har knappt börjat sin karriär, och det går så bra.

Ett SM-brons red ekipaget också hem. I junior hunter under saddle. I bägge klasserna är det hästens gångarter, balans och mjukhet som bedöms.

Regina ställde även upp i western riding, en galoppombytesgren som dock inte det var SM-status på. Det är en ganska svår klass där det gäller att göra åtta byten i ett relativt kort mönster. Men svårigheterna till trots tog Regina guld på Ninas häst Pure Prime Chocolate, och brons på sin egen Invitation Dot Zip.

För Agnetha Jonsson och Nina Norin var det SM-debut, och en debut som gav mersmak. Agnetha och Docs Biddy Buddy tog SM-brons i western riding all ages, och Nina Norin och Pure Prime Chocolate tog SM-brons i senior hunter, för hästar äldre än sex år.