Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra judosilver i England

I helgen var fyra av judobrottarna från Söderhamn i Southend utanför London för att tävla. Det gick mycket bra med fyra silvermedaljer som resultat.

Lukas Hammarström tog två av dem, på lördagen knep han silver efter att ha vunnit tre raka matcher mot engelsmän, men i finalen blev det stryk mot belgaren Chatouf. Detta i 55 kg-klassen för pojkar.

På söndagen tävlade Lukas igen i juniorklassen och där vann han fyra raka matcher innan Atanasoski från Makedonien blev för svår.

Linnea Sonevik vann sin första internationella medalj genom att komma tvåa i damjuniorer -57 kg. Hon vann två snabba matcher över engelskor innan det blev finalstryk mot Molly Jansson från Sundsvall. Klar svensk dominans i den klassen således.

Christian Åhlund kom även han på silverplats i juniorernas -73 kg efter en fin tävling. Han slog två engelsmän innan han ställdes i semifinal mot klubbkamraten Alexander Hedgilow, som gjorde sin första stora start i en juniorklass. Han slog också två engelsmän på sin väg till semi. Där överaskade Alex med att ta ledningen som han höll till det var bara 30 sekunder kvar, innan Christian vann och tog finalplatsen.

Där var det helsvenskt genom att Olle Dvärby från Ånge, vann den andra halvan. Olle var mycket vass och stod som vinnare efter full tid.

Alexander kom till bronsfinal men där orkade han inte riktigt med och förlorade mot en engelsman vid namn Hawkins.

Björn Stabo