Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra av tio elever har känt sig mobbade

Fyra av tio elever uppger att de har utsatts för kränkningar under de senaste tolv månaderna, visar en jämförelserapport för skolorna i Bollnäs, Ljusdal, Nordanstig, Ovanåker, Sandviken, Söderhamn och Älvdalen.

Rapporten visar betydligt fler elever får minst Godkänt i sitt slutbetyg i nian är de som klarat de nationella proven.

När det gäller mobbning har 21 procent av eleverna i femman och nian uppgett att de har känt sig utfrusna, trakasserade eller kränkta i skolan i skolan vid något tillfälle.

Enligt rektorerna är det en mycket liten andel av eleverna, bara 2-4 procent, som har känt sig utfrusna, trasserade eller kränkta.

Lärarna tillbringar mellan 40 och 47 procent av sin arbetstid tillsammans med eleverna, visar rapporten, och där kan skillnaderna vara mycket stora mellan enskilda lärare. I Bollnäs var lägsta värdet 30 procent och det högsta 80. I Söderhamn varierade tiden som lärare tillbringar tillsammans med elever mellan 44 och 59 procent.