Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra anhållna för guldhäleri

Fyra personer ville sälja smycken till stadens guldsmed. Det blev ingen affär – i stället blev säljarna inlåsta hos polisen.

Det var sent på fredagseftermiddagen som fyra personer kom till S Petersson guld & ur och ville sälja guld. Men butiken ville inte köpa det, i stället tillkallades polis som konstaterade att guldet är stulet. De fyra greps i anslutning till butiken och anhölls senare för häleri.
– De hade varit in två gånger och jag har instruerat personalen om att om de känner att något inte är rätt så ska de kontakta polisen, berättar Tobias Petersson som äger butiken.

Det som fick personalen att reagera och ställa frågor var att det var unga personer som ville sälja mycket gammalt guld.
– Polisen hade redan velat komma i kontakt med de här personerna, så de tyckte det var bra att vi ringde, säger Tobias Petersson.

Han berättar att det här var tredje gången under hans tio år i butiken som de kontaktar polisen om att någon vill sälja misstänkt stöldgods. Båda de två tidigare gångerna har de som ville sälja guldet blivit åtalade för brott.