Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Funktionshindrade kan inte göra karriär

Pär Johansson har gjort ett stort jobb med teatern och att för ändra synen på funktionshindrade men det ger honom inte rätt att ge de funktionshindrade 910 kronor per föreställning.

Jag blev väldigt arg och besviken – ännu en gång har funktionshindrade blivit nedvärderade i samhället av dem som förespråkar allas lika värde. Men det verkar inte gälla när det kommer till löner eller hur man ska ta sig runt på en turné.

Hudiksvalls kommun pratar så glatt om hur kommunen har förändrat synen på personer med funktionshinder men att kommunen inte vill ge dessa personer riktig lön är skamligt och väldigt förödmjukande.

Det är ju inte bara kommuner som använder billigt arbetskraft eftersom lönen som brukar vara runt 6 000 kronor i månaden från försäkringskassan + 40 kronor per dag som kommunen (men inte alla kommuner) ger. Tänk er att leva med den lönen! Och få ekonomin att gå ihop. Jag tror att det skulle vara svårt för många att kunna göra något extra som till exempel gå på bio.

I Hudiksvalls kommun borde vissa avgå på grund av sitt beteende i programmet uppdrag granskning. Pär borde betala till baka de miljonbelopp som han tar ut från teatern. De pengarna borde gå till de funktionshindrade.

I många kommuner och arbetsgivare i näringslivet verkar man se personer med funktionshinder som billigt arbetskraft för ofta får man jobba med minilön utan att kunna påverka eller få ökad lön förutom fackets stadgade minimilön som ökar med ett par kronor per år.

Karriär är omöjligt att göra när man har funktionshinder, det har jag själv erfarit.

Tommy Engström

funktionshindrad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel