Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fundamentala verksamheter framför hall

Signaturen "Orolig morfar" skriver (5/3): "Jag vill inte finansiera flera konstiga beslut i Bollnäs." Något som han delar med en stor del av befolkningen i Bollnäs.

Det är både förvånande och beklagligt att de politiker som ställer upp bakom det – med dagens ekonomiska realiteter – vansinniga förslag som ett kommunalt engagemang i en bandyhall på Sävstaås innebär.

Folkvalda politiker som i sin iver och oförmåga att göra sig populära enbart i en snäv krets helt bortsett från vad som utgör de verkliga behoven för kommunens befolkning. Det torde inte vara helt obekant att problem föreligger inom både skola, vård och omsorg.

Verksamheter som är helt fundamentala i dagens samhälle och utveckling och som alla måste kunna möta såväl nuvarande som kommande behov. Att som man nu gör, styr betydande kommunala medel (läs skattepengar) till en bandyhall när andra och mera samhällsomfattande verksamheter blöder, visar på en stor brist på ansvar hos våra styrande.

Och varför detta smusslande med vad detta kommunala engagemang ekonomiskt innebär i kostnader för de boende i kommunen och framför allt, vilka ytterligare nedskärningar är att förvänta?

Hans Degerman skriver i (Insänt (6/3) om en äldrevårdscentral i skånska Kävlinge, något som för alla äldre i Bollnäs får betraktas som en utopi enligt de prioriteringar som syns tillämpas här.

Är kommunpolitikerna för övrigt medvetna om att de äldre utgör mer än en fjärdedel av kommunens befolkning och att de säkerligen kommer att visa detta vid valet i september?

En väckarklocka för våra politiker utgör berättelsen om springpojken som, när han fått fem kronor för litet i sin veckolön, klagade till kassörskan. Han fick då veta att han fått fem kronor för mycket i föregående lön men inte anmärkt på detta. Hans svar på detta blev: Ett misstag kan man ha överseende med, men inte två.

Rätt skatt till rätt ändamål

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel