Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt hus när Färilakörer tar ton

Det var glada toner från både stora och små när musikcafé med melodikryss hölls i Klockargården.

Klockarkören och Färila sångkör lyckades locka till så gott som fullt hus när de framträdde med sång och musik på Klockargården på torsdagskvällen. Vad som ursprungligen kallats för musikcafé blev till en interaktiv musikkrysskväll där publiken kryssade och sjöng med mellan kaffesörplar och bullmumsande.

– Det här är första gången vi har en sådan här kväll. Vi ville prova att ha något på en vardag, och tyckte att det vore roligt med en aktiv publik, så vi bestämde att göra ett musikkryss. Vi hade ingen aning om hur många som skulle komma, men det blev väldigt lyckat. Vi får fundera på att göra någonting liknande fler gånger. Barnen tycker om att få sjunga inför publik, säger Ann-Kristin Svedman, kantor och en av ledarna för Klockarkören, och som arrangerat musikkvällen.

Moa Nordlund, som ska fylla tio år, har sjungit i Klockarkören i snart tre år.

– Jag var ganska nervös innan, men det gick bra. Det är roligt att sjunga. Vi brukar uppträda i kyrkan ibland också, några gånger varje termin, säger hon.

– Det är jätteskoj att få sjunga många olika sånger med barnen, och att de får göra lite av varje, säger Ella-Maria Berglund, församlingspedagog som tillsammans med Ann-Kristin Svedman har lett barnkören i fyra år.

Barnkören sjöng bland annat sånger från Bananer i pyjamas och Mio min Mio. Även de vuxna i Färila sångkör bjöd på musik från Astrid Lindgrens värld, bland annat Du käre lille snickerbo, och visade avslutningsvis upp sin talang och samstämmighet i ett gospelnummer.

– Det här är vårt första framträdande för i vår. Hittills har vi annars sjungit på gudstjänster i kyrkan, berättar Peter Ahlström som sjungit i kören i 20 år.

Färila sångkör stod även för fikat och pengarna de fick in från försäljningen går direkt till Världens barn.