Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt hus hos kattsamariten

Det var öppet hus, och fullt hus, när Kattsamariten i Hudiksvall bjöd in till husesyn på söndag.

Bara några få katter fanns på plats, men besökarna var många. Det uppstod rejäl trängsel i lokalerna, redan under den första timmen. Det var fullt i loppisförsäljningen, vid fikabordet, och inte minst på parkeringen utanför. Små och stora trängdes, i all vänskaplighet. Men det var få katter som visade upp sig.

– Vi har bara några få katter inne just nu. Förra veckan adopterade vi bort många, vilket är väldigt glädjande, men vi har många katter som står på kö, som är tillfälligt i andra hem, eller blir matade av de som hittat dem. Vi har inte tagit in dem, eftersom det blir lite uppståndelse när det är öppet hus, förklarade Gun Britt Aronsson hos Kattsamariten.

Tillströmningen av katter är sig dessvärre lik, enligt Gun Britt Aronsson. Det är övergivna, vuxna katter, hemlösa kattmammor, okastrerade och medfarna, med en kull i släptåg. Årtionden av upplysning till trots, så står sommarkatter på kö när det blir höst och kallt och ensamt.

En välbesökt dag med öppet hus gerererar hur som helst en del pengar till verksamheten. Det var loppisförsäljning och valfritt fikapris, berättade Gun Britt Aronsson.

– Och folk brukar vara väldigt generösa.