Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullspäckad helg i Ljusdal – här finns listan

Första helgen i juni bjuder på en hel del saker att göra i Ljusdals kommun. Dessutom blir den för många förlängd då Nationaldagen infaller på måndagen.

Först ut bland helgens aktiviteter i kommunen är Älvdraget på Folkparken i Ljusdal. Spelmansstämman som i år firar femårsjubileum drar i gång redan på torsdagen och sträcker sig sedan över hela helgen.

Mer kultur blir det på lördagen i form av Det hvar på tiden. Årets tema är "Mode, modister och modiga mannekänger". Det är en kulturhistorisk festival som håller till i Signeulparken i Ljusdal.

För sportintresserade är det lördagen som gäller. Då tar Ljusdals IF emot Djursholm i division 1 norra svealand hemma på Älvvallen. Laget förlorade senaste omgången mot Bele Barkarby med 2–0 men innan dess vanns fyra matcher i rad och laget håller dessutom det elfte bästa publiksnittet i fotbollssverige.

På Fönebasen blir det också lastbilsdragracing för den motorsportsbitne. Tävlingen sträcker sig över både lördagen och söndagen.

– Det är någonting vi drog i gång i fjol och har valt att köra igen i år. Man kan förvänta sig väldigt mycket olika lastbilar, olika fordon, mycket rök och oljud. Det är ett trivsamt och unikt tillfälle. Vad jag vet är det den enda organiserade lastbilsdragracing som finns i Sverige, med rätta dragracingregler och riktig tidtagning, säger Anders Nygren, tävlingsansvarig från DRC Ljusdal.

De som inte vill titta på andra som rör på sig har en möjlighet att svettas lite på söndagen och måndagen, då STF Ljusdal, Järvsö vandringsgrupp och Studiefrämjandet arrangerar nattvanring från Järvzoo till Kramstatjärn i Järvsö.

På måndagen är det också som bekant Nationaldagen som ska firas. Det kan en göra bland annat på Stenegård i Järvsö, som dessutom öppnar för säsongen.

På Stenegård öppnar också utställningen "Amen för fan" av Ljusdalskonstnären Alice Nilsson. Vernissage hålls på måndagen och utställningen kommer att hänga kvar till den 3 juli.