Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt på Jesus Christ Superstar

Anna Sahlin, Jakob Stadell och Färila gospelkör drog storpublik på söndagskvällen när de gav en konsertvariant av musikalen Jesus Christ Superstar.

Annons

Det var inte första gången som de kända artisterna Anna Sahlin och Jakob Stadell gästade Färila kyrka. Anna Sahlin, som är bördig från Söderhamn, gjorde redan 2002 rollen som Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar i Färila kyrka och har sedan dess återkommit flera gånger. På söndagskvällen var hon här igen.
– Det är alltid jätteroligt att vara tillbaka och få träffa alla igen, säger Anna Sahlin.
Vid sin sida den här gången hade hon en av landets mest uppskattade musikalartister, Jakob Stadell, som gjorde rollen som Kristus. Även han har rötter i Gävleborg, närmare bestämt i Ockelbo. För honom var det andra gången i Färila kyrka.
– Jag har varit med i en julkonsert här förut. Det är jättehärligt att komma hit igen. Det är en fantastisk kyrka och så kul att återse en massa människor som är med i kören, säger Jakob Stadell.
Tillsammans med Färila gospelkör, solister och musiker bjöd de på en konsertvariant av Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers välkända rockopera Jesus Christ Superstar.
– Det är en superbra musikal enligt mig. Den bästa, säger Anna Sahlin och får medhåll av Jakob Stadell.
I Färila kyrka var det nästintill fullsatt när den kombinerade konserten och nattvardsgudstjänsten drog igång på söndagskvällen. I publiken satt unga som gamla, och när kören gjorde entré reste sig alla upp för att välkomna den.
Den första solisten som greppade mikrofonen var Christer Nilsson, som gjorde rollen som Judas, och med det så var konserten igång. Anna Sahlin och Jakob Stadell imponerade med stor scensäkerhet och starka röster. Men det gjorde även körens egna solister som tilläts ta stor plats på scenen. Och tonerna och energin från den samspelta kören fyllde hela kyrkan.