Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt när spelmän tar ton

Jobba på dagen och roa sig på kvällen – det gjorde ett 80-tal besökare när Hybo bygdegård anordnade musikcafé i torsdags kväll.

Hybo bygdegård lyckades locka till sig fullt hus på torsdagskvällen. Ett 15-tal spelmän från bland annat Ljusdal, Bollnäs, Hudiksvall och Sveg underhöll med sång och musik.

Det är dumt att vara hemma när det är så fint väder. Det tyckte Hugo Eriksson från Friggesund och Gök-Olle Jonsson från Västansjö, Bjuråker, som var två av kvällens besökare.

– Man jobbar på dagen och så förlustar man sig på kvällen, säger Gök-Olle Jonsson.

Kvällens yngsta besökare var syskonen Rasmus Blom, 8 år, och Ronja Nilsson, 6 år, från Hornslandet. Deras farfar Knut Bergqvist spelade dragspel på musikcaféet. Men några spelmän kommer det inte bli av hans barnbarn.

– Jag ska bli polis, säger Rasmus Blom.

– Och jag ridlärare, säger Ronja Nilsson.

Torsdagens musikcafé i Hybo var säsongens sista, fram till i höst. Men den som inte orkar vänta tills dess kan se fram emot buskspel.

– Det är tråkigt att det är sista gången i kväll. Men vi har planer på att anordna musikcafé utomhus i sommar. Ett så kallat buskspel. Vi ska bara sätta ett datum först, berättar Lennart Nordqvist som arbetar som kassör på Hybo bygdegård.