Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full snurr på kulturens dag

– Det är som ett kulturellt smörgåsbord att smaka på, säger Gunilla Häggbom, kulturskolan.

Annons

Kulturens hus i Söderhamn fylldes med en blandning av dans, musik, sång, konst, hantverk, litteratur, och annan kultur. Över tusen besökare kom för att botanisera i utbudet av kommunens kulturföreningar och studieförbund, uppträda, fika eller mingla runt med andra besökare eller föreningar.

– Hela huset lever! Det finns så många föreningar i Söderhamn och här får de visa att de finns. Det är också många som är intresserade av att göra saker, men som inte vet vad som finns, säger Gunilla Häggbom, kulturskolan, som är en av arrangörerna.

Kulturens dag arrangeras för femte året i rad. Runt 35 kulturföreningar fanns representerade och flertalet av dem hade egna montrar där de presenterade sin verksamhet.

– För oss är det jätteviktigt och bra att vara med på en sån här dag. Vi når ut till en bredare publik, det är inte alla som hittar ut till oss o Ljusne, säger Ann-Caroline Breig, från föreningen Konstkraft Ljusne.