Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full pott för systrarna Hammarström

Delsbotjejerna Klara och Selma Hammarström, 14 år, och deras storasyster Mathilda, 18 år, befinner sig sedan i början av mars på Irland där de tränar och tävlar fälttävlan på heltid.

Vid förra helgens nationella fälttävlanstävlingar i Lisgarvan house blev det full pott för systrarna Hammarström.

Det var för dagen isande kallt och spöregn med kraftiga vindbyar. Selma Hammarström segrade för andra helgen i rad i den högsta ponnyklassen, tvåstjärnig fälttävlan, på sitt Irlandsfödda sto, Three Wells Breeze. Totalt har ekipaget tagit tre förstaplatser på fyra starter.

I den enstjärniga ponnyklassen tog tvillingsystern Klara Hammarström sin tredje seger på irlandsfödde Kings Dumbledore.

Tvåa i den enstjärniga klassen, endast slagen av Klara, kom Selma på sin ungponny Sligo Fortunus.

Klara blev även femteplacerad med sin andra ponny Creemully Melody i den enstjärniga ponnyklassen.

18-åriga Mathilda Hammarström debuterade i tvåstjärnig hästklass på sin nya häst Macaroni med en sjätteplacering som resultat och totalt 38,5 straffpoäng. 

Systrarna är sedan i början av mars baserade hos den Irländska landslagstränaren Sally Coskardeen på Grange Farm en halvtimme utanför Dublin.

För Selma väntar förutom veckovisa tävlingar, ett EM-kval i Irländska Tattersalls i slutet av maj medan Klara planerar att åka hem och försöka kvala till ponny-EM i fälttävlan i Skåne i juni.