Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full pott för systrarna Hammarström

Delsbotjejerna Klara och Selma Hammarström, 14 år, och deras storasyster Mathilda, 18 år, befinner sig sedan i början av mars på Irland där de tränar och tävlar fälttävlan på heltid.

Annons

Vid förra helgens nationella fälttävlanstävlingar i Lisgarvan house blev det full pott för systrarna Hammarström.

Det var för dagen isande kallt och spöregn med kraftiga vindbyar. Selma Hammarström segrade för andra helgen i rad i den högsta ponnyklassen, tvåstjärnig fälttävlan, på sitt Irlandsfödda sto, Three Wells Breeze. Totalt har ekipaget tagit tre förstaplatser på fyra starter.

I den enstjärniga ponnyklassen tog tvillingsystern Klara Hammarström sin tredje seger på irlandsfödde Kings Dumbledore.

Tvåa i den enstjärniga klassen, endast slagen av Klara, kom Selma på sin ungponny Sligo Fortunus.

Klara blev även femteplacerad med sin andra ponny Creemully Melody i den enstjärniga ponnyklassen.

18-åriga Mathilda Hammarström debuterade i tvåstjärnig hästklass på sin nya häst Macaroni med en sjätteplacering som resultat och totalt 38,5 straffpoäng. 

Systrarna är sedan i början av mars baserade hos den Irländska landslagstränaren Sally Coskardeen på Grange Farm en halvtimme utanför Dublin.

För Selma väntar förutom veckovisa tävlingar, ett EM-kval i Irländska Tattersalls i slutet av maj medan Klara planerar att åka hem och försöka kvala till ponny-EM i fälttävlan i Skåne i juni.