Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full pott för Pernilla

Hudiksvalls Pernilla Hägglund har ridit alla fyra deltävlingar i Hälsingecupen i dressyr – och vunnit samtliga. Så även när Gnarp stod som värd för cupfinalerna. Pernilla red ihop 68,27 procent och var ohotad segrare i cupen.

Annons

Hälsingecupens fyra omgångar har gått i lätt B:1, och med sin D-ponny Mr Snowflake har Pernilla alltså vunnit samtliga deltävlingar.

I Gnarp passade hon även på att debutera i lätt A:4. För sin ritt där fick hon 61,21 procent av domaren.

Hemmaklubben fick sin segrare i Emelie Andersson, som med Ängsgårdens Hazel, kategori C, tog hem den fjärde deltävlingen i Hälsingecupen på mycket fina 68,27 procent, men totalsegern i kategorin gick till Victoria Falk Brismark från Bollnäs.

Även för hästarna har Hälsingecupen gått i lätt B:1, och där gick totalsegern till Söderhamnsortens Tone Krogstad/Beauprince, som också vann sista omgången. Tvåa i Gnarp var Johanna Johansson/Nobless, Delsbo, och trea Trude Mathisen/Lancelot, Jättendal.

I lätt B:2 gick segern till Tunalidsekipaget Karin Bjurström/Akacia, som vann på 65,67 procent. Tvåa även i lätt B:2 var Johanna Johansson/Nobless, Delsbo. Tredjeplatsen, bara en poäng efter Johanna och Nobless, tog Hudiksvalls AnneMarie Eriksson/Fenton.