Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full pott för Pernilla

Hudiksvalls Pernilla Hägglund har ridit alla fyra deltävlingar i Hälsingecupen i dressyr – och vunnit samtliga. Så även när Gnarp stod som värd för cupfinalerna. Pernilla red ihop 68,27 procent och var ohotad segrare i cupen.

Annons

Hälsingecupens fyra omgångar har gått i lätt B:1, och med sin D-ponny Mr Snowflake har Pernilla alltså vunnit samtliga deltävlingar.

I Gnarp passade hon även på att debutera i lätt A:4. För sin ritt där fick hon 61,21 procent av domaren.

Hemmaklubben fick sin segrare i Emelie Andersson, som med Ängsgårdens Hazel, kategori C, tog hem den fjärde deltävlingen i Hälsingecupen på mycket fina 68,27 procent, men totalsegern i kategorin gick till Victoria Falk Brismark från Bollnäs.

Även för hästarna har Hälsingecupen gått i lätt B:1, och där gick totalsegern till Söderhamnsortens Tone Krogstad/Beauprince, som också vann sista omgången. Tvåa i Gnarp var Johanna Johansson/Nobless, Delsbo, och trea Trude Mathisen/Lancelot, Jättendal.

I lätt B:2 gick segern till Tunalidsekipaget Karin Bjurström/Akacia, som vann på 65,67 procent. Tvåa även i lätt B:2 var Johanna Johansson/Nobless, Delsbo. Tredjeplatsen, bara en poäng efter Johanna och Nobless, tog Hudiksvalls AnneMarie Eriksson/Fenton.