Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full pott för Niklas Hägg

Seger för Niklas Hägg. Andra plats för Henrik Flodin.

Annons

SMK Hälsinge – och Ilsbo – tog för sig rejält när bilarnas Uphill cup inleddes i Ånnabodabacken utanför Örebro i söndags.

Niklas Hägg gjorde processen kort med de övriga i fyrhjulsdrivna rallyklassen, var snabbast i samtliga tre omgångar. Nytt från och med i år i Uphill cup är att platssiffran från två åk räknas – därmed blev det full pott för bilskrotaren från Ilsbo.

I tid räknat skilde en knapp sekund till andraplacerade Mitsubishikollegan Jan-Erik Folkesson, Örebro.

– Jag är skitnöjd. Körningen stämde riktigt bra i dag, sammanfattade Niklas efteråt.

Som inte var långt från backrekordet i sitt andra framträdande.

– Skilde 1,4 sekunder. Hade en liten miss i det tredje åket, annars hade jag kanske kunnat slå rekordet, fortsätter han.

Uphill cup och back-SM står på dagordningen i år. Även supercupen i rally, som på lördag fortsätter i Trelleborg.

– En nätt resa på 96 mil, enkel biljett. Men det ska bli kul, avslutar Niklas.

I supernationella rallycrossklassen återfanns hela den svenska eliten, plus ett par vassa norska förare. Henrik Flodin inledde med en andraplats, sex hundradelar efter Gestrikes Håkan Holmkvist i den första omgången.

Åk 2 bjöd på samma placering. Nu hade Henrik 24 hundringar fram till Oskar Sundell från Järbo.

Tredje åket skulle avgöra. Här var Sundell återigen snabbast, nu med fem hundradelar i rygg på Henrik Flodin, som därmed slutade tvåa i sammandraget – efter Sundell. Små marginaler.

KURT ELIASSON