Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full pott för hemmalagen

Helgens seriespel för bowlarna resulterade i full pott för hemmalagen Elan, Sanna och Strand medan
LBK Hudik vann en av sina två bortamatcher och frånsett Elan väntar nu, med all säkerhet, kvalspel för de övriga när den sista omgången, kommande helg, avverkats.

Division 1 norra Svealand, herrar

BK Granen–LBK Hudik 12–8 (1–4, 3–2, 4–1, 4–1)

Gävle KK–LBK Hudik 7–13 (1–4, 4–1, 1–4, 1–4)

LBK Hudik inledde med att möta Granen i Hedemora. En match där LBK:arna rivstartade med en 4–1-ledning som hemmalaget sakta men säkert åt sig närmare. Och trots mycket bra insatser av bröderna Björke, Tobias med 905 poäng och Niclas med 895 poäng, så fick LBK Hudik se sig slagna med 12–8.

Trots förlusten så visade LBK Hudik upp ett bra spel med säsongens näst högsta bortaslagning.

I den efterföljande matchen i Gävle visade LBK Hudik att formen sitter i. Ett ännu högre lagresultat och en lätt seger för Hudiklaget.

Bäst i ett jämnt LBK Hudik var Fredrik Nord Nohrén med 845 poäng.

Nu återstår bara en hemmamatch kommande helg. Sedan väntar kval till allsvenskan för LBK Hudik och med den form laget befinner sig i nu så är chansen till avancemang mycket stora.

Division 1 norra B, damer

BK Elan–Rosen 13–7 (3–2, 3–2, 3–2, 4–1)

En seger blev det för Elan när Rosen, från Gotland, gästade Hudik.

Elan som ser ut att slippa kval och därmed stanna kvar i ettan vann relativt enkelt och bästa hemmatjej blev den här gången Lotta Beiersdorf med 812 poäng. Även Frida Nord Nohrén spelade bra med 797 poäng. Mamma Bettan Wimo tätt efter med sina 796 poäng.

Christer Sundquist