Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på stan i det varma vädret

Bollnäs levde upp mer än vanligt i lördags.
I centrum kryllade det av människor som shoppade, gick på picknickkonsert eller besökte inspirationsdagen för seniorer.

Medan det åskade och ösregnade i Vallsta och Orbaden klarade sig centrala Bollnäs undan ovädret – i alla fall medan aktiviteterna pågick i centrum.

För första gången någonsin anordnades en gemensam inspirationsdag för seniorer. Bland annat deltog PRO från Arbrå, Bollnäs, Rengsjö, Kilafors, Segersta och Vallsta.

Idén kom från Kommunala pensionärsrådets ordförande Anita Blomqvist som var mer än nöjd över uppslutningen.

– Det känns så bra att få visa upp all verksamhet. Tanken är att det ska vara som ett smörgåsbord med någonting som passar alla smaker. Och jag hoppas att det här blir något som vi har fler gånger, säger Anita Blomqvist.

Det var ett gediget program som deltagarna hade spikat. I Peter Stormare-salen på Kulturhuset visade föreningar och företag upp sina verksamheter.

Svenska Kyrkan samt Senioruniversitetet (tidigare Bollnäs pensionärsuniversitet) var två av alla som tog chansen att marknadsföra verksamheten.

Och upplägget gick hem hos besökarna.

– Det här är utmärkt, vilket fantastiskt arrangemang och att de har fått till en sådan bredd på det. Det är en fin stämning och gemenskap, säger Bollnäsbon Kjell Malander, som stannade till någon extra minut vid stationen om glasögon på Internet.

Under inspirationsdagen bjöds det bland annat på modevisning, uppvisning av linedance och musikunderhållning i Colliniparken med Bollnäs Ungdomsorkester, Popblåsarna, Tonernas värld och Bollnäs Ovanåkers suzukiförening.

Arne "Rosen" Qvick sjöng sin klassiska Rosen och delade traditionsenligt ut en ros till en kvinna i publiken.

Ett populärt inslag var den film, om Bollnäs och Bollnäsprofiler från förr, som visades av Bertil Hulth. Den hade inslag från gamla länssjukhuset, Södra Hälsinglands mejeriförening, första studentexamen i Bollnäs 1951, sågen Rukas, kungabesöket 1955 och Karlslundsbadets invigning 1957.

Till Onbacken tog sig många för att njuta av en picknickkonsert med Bollnäs Blås. Orkestern hade sällskap av Hemvärnets musikkår från Gävle.

Musikkåren från Gävle är en av Sveriges 26 hemvärnsmusikkårer. De deltar med musik vid hemvärnets och Försvarsmaktens övriga verksamheter, högtider och ceremonier och vid officiella statsceremonier.

De uppträder även med marscher och konserter för allmänheten, som vid lördagens picknickkonsert på Onbacken i Bollnäs.