Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på Sportparkens dag

Sportparkens dag ska bli årligt återkommande, men förhoppningsvis utan häftiga regnskurar.

Annons

Intresset för sporparken vid Östra skolan är stort, bland killar i olika åldrar men tjejerna har inte hittat dit ännu. Det kan bero på att det går att göra sig ordentligt illa gissar Anton Claesson, Forsa, som tillbringar varje dag som han kan på sin kickbike i sportparken.

– Det är en bra park och här kan vi vara både småbarn och ungdomar, säger Anton Claesson, och tillägger att småungarna faktiskt är i vägen ibland.

Att tjejerna inte hänger på sportparken som killarna är något som sysselsätter Martin Norkvist, som är den som tog initiativ till sportparken och den speciella inriktningen att parken skulle vända sig till alla åldrar, unga som pensionärer.

– Därför vill vi göra en ny del, med gymnastikräcken och ett mjukt underlag. Kanske gymnastik lockar fler tjejer, säger Martin Norkvist.

Ytterligare ombyggnationer ska det bli i betongparkens västra del. Där behövs det velodromkurvor som cyklisterna från jordbanan ska komma in i betongdelen. Dessutom ska ett av jordbanans hopp flyttas så att cyklisterna inte hoppar över gångvägen. Det kan ju upplevas som obehagligt att gå med cyklar flygandes runt skallen.

Cia Olsson var dagens presentatör och bland dem hon presenterade fanns ett gäng från Hudikgymnpan under ledning av Elias Grunnesjö som visade parcour. Ett sätt att med hjälp av kroppen ta sig fram över hinder.

– Det har alltid funnits en tanke på att ha kulturevenemang här vid parken. Då får vi fler människor att samlas här och det är ju hela tanken. Parken ska vara en mötesplats, säger Martin Norkvist.