Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på Älvvallen

I dag blåser domaren igång första matchen i LJP-cup som för 14:e gången avgörs på Älvvallen i Ljusdal. Under torsdagen var arbetet i full gång.

1996 genomförders den första upplagan av LJP-cup, utvecklingen av cupen har onekligen varit positiv. I årets upplaga ska, precis som flera gånger tidigare lag från olika delar av riket göra upp. I helgen kommer till exempel två lag från Stockholm, Sköndals IK och Ingarö IF, för att spela fotboll. För att helt vända blickarna kommer Själevads IK /Moelvens FC från Övik.

Lagen som åker långväga för att delta bor på Stenhamreskolan där de också kommer att äta frukost. Lunch och middag arrangeras i Folkparken, intill Älvvallen. Under helgens lopp kommer inte mindre än 3000 portioner mat att serveras till hungriga spelare och ledare.

Sven Broman, LIF, kan understryka det faktum att cupen gynnar turism och lokal handel i Ljusdal då 51 lag, drygt 20 fler än förra året, kommer att delta och 70 husvagnar beräknas inta Älvvallen.

Men planeringen för denna tredagars tillställning har varit lång.

– Vi började planera i oktober, då är det inbjudningar och liknande som ska ut till alla lag, berättar Broman som påpekar att han inte vill omnämnas som cupgeneral eller liknande.

– Jag är en av alla som arbetar för den här cupen.

För arbetare finns, ideellt arbetande. Föräldrar och medlemmar från alla Ljusdals lag är med och hjälper till för att cupen ska kunna bli verklighet från år till år.

Bland annat går A-laget in och dömer, totalt behövs 30 domare.

Det ända som saknas nu är vädret, vilket är något Broman hoppas på, även om väderleksrapporterna pekar på något annat.

– Jag vill att alla ska kunna ha roligt och att man får se fin fotboll, bara det inte öser ned regn, det är inte kul.

De första matcherna blåses alltså igång i dag klockan 10.