Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart för Joakim Jonsson

Det går fortare och fortare.

Och resultaten blir bättre och bättre.

I helgen nådde Joakim Jonsson, 16 år, sin främsta framgång på folkracebanorna då han slutade tvåa i juniorernas a-final då NGK-Masters kördes i Karlstad.

Annons

Trots att Joakim Jonsson bara kört folkrace i cirka ett och ett halvt år börjar han redan att göra sig ett namn i de kretsarna.

Helgens andraplats i Karlstad är Joakims största framgång så här långt. Efter att han vunnit juniorernas b-final fick ha en friplats med sin Saab 99:a som runner up i a-finalen. Och där tampades han in i det sista om förstaplatsen med Sebastian Eriksson från Hagfors MK. En meriterad förare som vunnit 27 av de 34 tävlingar som han kört i år.

– Men bilen blev överhettad och kokade. Precis efter målgången säckade den ihop helt. Hade det inte hänt så har jag kunnat ge honom en fajt om förstaplatsen, säger Joakim vars fina placeringar inte bara gav pokaler utan även en tripp till Norge i sommar.

Där ska han tävla i en landskamp mellan hemmanationen och Sverige.

– Det ska bli häftigt. Jag har aldrig tävlat utomlands förrut. Men då måste jag nog trimma lite extra, för där blir det tufft motstånd.