Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fuktiga fynd i bakluckan

Det var inte så många torra fynd på Kattvikskajen på lördagen då folk strömmade till Norrlands största bakluckeloppis.

Direkt vid öppningen var det många människor på plats för att se vilka fynd som dukats upp i backluckor och försäljningsbord. Men de skulle få svårt att hålla sig torra under förmiddagen och ännu svårare var det för säljarna att hålla sakerna undan regnskurarna, särskilt som det bitvis blåste byig vind som ruskade om tält och parasoll.

– Jag står här och kramar mitt parasoll, för annars flyger det iväg, säger Marie Bergström, Iggesund medan kunderna tittade bland annat på hennes textilier.

En av de tidiga kunderna var Anders Tellin, Bergsjö men han var ändå misslynt.

– Jag kom för sent och såg folk bära iväg med de riktigt bra grejerna, säger Anders Tellin som tittar på ett par hoppstyltor som Helene Haglund, Forsa har till försäljning.

Hon vill göra plats i förråden där hemma men hon och dottern Amanda har också ett projekt.

– Familjen vill göra en resa som ska bli äventyr, så det här är ett sätt för oss att smala ihop pengar till resan, förklarar Helene Haglund.

Kom och köp, står det på en färgglad skylt i bakluckan på en bil. Det ser ut precis som namnet på loppisen och det är Ines Rotenhöfer, Forsa som står bredvid.

– Det här är saker som jag inte behöver längre. Jag försöker städa ur med jämna mellanrum, säger hon.

Men det fins nytillverkade saker att köpa för den som är intresserad av fiske. Olle Andersson, Idenor, Hudiksvall tillverkar strömmingsnät och hade dem till försäljning. Många kommer fram till honom bara för att prata och titta på näten.

Årets bakluckeloppis lockade ett tiotal försäljare färre än förra året men det var ändå 189 utställare. Antalet besökare är svårt att uppskatta men det kan ha kan ha varit färre än tidigare år. Åtminstone stannade folk inte lika länge på området förklarar Anders Skoglund som är loppisgeneral för arrangerande Hudiksvalls IF, Strands IF, Hudiksvalls FF.