Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fuktig dröm är på väg att slå in

Det går bra för David Elfström Lilja. 2011 skulle bli året då han satsade på musiken och med två singlar bakom sig, ett album på väg och en nominering till Hollywood Music in Media Awards, är Söderhamnssonen under namnet Moist på väg att lyckas.

Han har alltid sysslat med musik. I tonåren var han syntaren som spelade i hårdrocksband, i dag är han electronicaproducent med eget skivbolag. Men till vardags driver David Elfström Lilja reklambyrån Transmit Receive i Söderhamn.

2011 kan bli året då musiken slutade vara bara en hobby.

– Det började med att en av mina låtar kom med på en samlingsskiva: "Chilltronica #2". Den sålde bra och hamnade på topplistan i Tyskland. I februari i år släppte jag den låten – Far Beyond the Endless – som singel, säger David Elfström Lilja.

Han sitter på golvet i källaren under reklambyrån i Söderhamn. Här har han sin studio. På väggarna hänger gitarrer och i hörnet står ett trumset.

– I augusti släppte jag singel nummer två. Den heter Hold on. Och det var tänkt att albumet Temporary Arrangements skulle släppas i november, men jag har fått skjuta på det till januari.

Det är mycket som är på gång. På sajten Reverb Nation, som är ett slags Myspace fast med mer professionell prägel, valdes en av David Elfström Liljas låtar ut att fronta sajtens förstasida. Sedan kom också nomineringen till Hollywood Music in Media Awards.

– Det är ett pris för musik i tv och film men också för independentmusik. Eftersom jag släpper min musik på eget skivbolag är det där jag kvalat in, i electronicakategorin. De ringde i förgår och frågade om jag tänkte komma dit. Jaha, så jag ska åka dit och gå på röda mattan? Här sitter jag i lilla Söderhamn och pular med mitt, och så händer det här, säger David Elfström Lilja.

Om du vinner, 17 november, vad får du då?

– Jag har inte ens tänkt på att kolla upp vad det är man vinner. Det spelar inte så stor roll. Nomineringen i sig har ett otroligt pr-värde. Det öppnar många dörrar, till exempel för att få med musiken i tv-serier eller i filmer.

Oavsett vilket så börjar det röra på sig för David Elfström Lilja och hans Moist.