Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fujifilm F300EXR - Upphottad värstingmodell

/

Nytt objektiv och en mer högupplöst skärm är de stora nyheterna när Fujifilm lanserar uppföljaren till Finepix F200EXR som vi berömde för de naturliga färgerna i bilderna.

Annons
Nytt objektiv och en mer högupplöst skärm är de stora nyheterna när Fujifilm lanserar uppföljaren till Finepix F200EXR som vi berömde för de naturliga färgerna i bilderna. F300EXR har också fått ett dubbelt autofokussystem för ännu snabbare fokusering.

När vi testade föregångaren F200EXR för ett drygt år sedan berömde vi den för det stora dynamiska omfånget, det rejält byggda kamerahuset och snabbheten. På minussidan listade vi objektivet och den lågupplösta skärmen. Den var också onödigt krånglig och onödigt dyr.

Nu kommer Fujifilm med F300EXR och det är bara att hoppas på att de inte gjort avkall på färghanteringen och snabbheten. Objektivet är helt nytt med ett optiskt zoomomfång om 15x (motsvarande 24-360mm i småbildsformatet). F200EXR hade 5x optisk zoom (29-146mm). Nya F300EXR har således fått såväl större omfång som mer vidvinkel. En del av vår kritik mot objektivet på F200EXR handlade om hög distorsion. Huruvida det nya objektivet är bättre på den punkten får ett framtida test visa.

Skärmen är fortfarande tre tum stor, men Fujifilm har ökat på upplösningen från 230 000 bildpunkter till 460 000 bildpunkter.

Nytt i Fujifilm Finepix F300EXR är också ett dubbelt autofokussystem där både kontrast- och fas-autofokus används.

Det rekommenderade cirkapriset är satt till 3 999 kronor. Fujifilm Finepix F300EXR kommer att finnas tillgänglig i butik i september/oktober.


/Elin Parmhed

Kamerabild.se

Mer läsning

Annons