Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frustrerande läsning

Ett steg åt höger, Kyrkor och församlingar i Söderhamn?

Annons

Mitt i söndagsfriden får jag en tidning som är utgiven av Kyrkor och församlingar i Söderhamns kommun i min hand. Rubrikerna på framsidan ger mig samma känsla som jag får när jag läser om högerextremister och Putin, nämligen en gnagande oro. När jag läser vidare övergår oron till frustration!

Jag har varit med och arbetat för att sänka trösklarna till kyrkan. Jag har i många år ansett att kyrkan måste kliva ut och möta människor i det offentliga rummet. Jag har lagt ner det arbetet! Men plötsligt tar kyrkan sig över min tröskel, hemma på mitt köksbord ställer den sig bakom enskilda människors berättelser om hur Gud gör under och varnar för det ockulta och nyandliga. Om kidnappningar och att österländska läror är kanaler för ondskans kraft! Bilder och rubriksättning förstärker budskapet.

Nu undrar jag om kyrkor och församlingar i Söderhamn inser att ni genom att ge ut propaganda som skiljer ond från god bidrar till att öka rädslan och därmed klyftan mellan oss och dem. Eller om detta bara var ett olyckligt misstag detta känsliga valår då alla starka krafter i Söderhamn måste hjälpas åt att bygga broar som framhåller alla människors lika värde?

Ulrika Lindström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel