Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frustration på möte om vargjakt

Riksdagsledamöter från Moderaterna fick kritik i debatten om regeringens rovdjurspolitik.

– Det här är ett stort fiasko, både för mig som moderat och för mig som jägare, säger Ove Östberg som var en av arrangörerna.

Bland de inbjudna politikerna fanns Bengt Anders Johansson (M), vice ordförande i Jordbruksutskottet. Han har fått i uppdrag av den moderata partiledningen att sammanställa olika åsikter i vargdebatten för att skapa ett underlag för en mer effektiv rovdjurspolitik.

– Det viktiga för oss är att fånga upp så många synpunkter som möjligt för att kunna lägga fram ett förslag till rovdjursförvaltning. Alla vill väl men en del vill lite olika, sa Bengt Anders Johansson inför mötet.

Många mötesdeltagare var dock eniga i sin frustration över att rovdjursfrågan skickas mellan regeringen, länsstyrelserna och EU och att klara direktiv och framtidsplaner saknas. Dessutom menar många att beslutsfattarna är för långt från landsbygden för att förstå problemet.

– Det finns två sorters människor, de som är ute i skogen och de som inte är det. Moderaterna i Ljusdal vill ha hjälp med den här frågan. Vi måste tala om var vi står och vad problemet är, säger Torsten Hellström (M) från Ljusdal.