Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frukost i halsen efter märklig kulturplacering

Förhoppningsvis var det fler än jag som satte frukosten i halsen härom dagen när förslaget till ny kommunorganisation presenterades i tidningen. Ivrigt sökte jag efter var kulturen hade hamnat och döm om min förvåning när jag fann den under servicenämnden!?

Hur man organiserar verksamheten avspeglar de prioriteringar man gör, vare sig det gäller ett företag eller en kommun. Med den placering kulturfrågorna har, liksom turism, skickar man signalen hur man ser på dessa verksamheter. Det känns ju knappast som verksamheter där man tänker sig arbeta progressivt och dynamiskt?

Kanske det finns någon logik i den föreslagna lösningen men symbolvärdet i hur organisationen ser ut är vida viktigare än denna eventuella logik.

Jag hoppas därför att förslaget får en ordentlig översyn och att nästa version innebär att man bildar en nämnd som luktar offensivt tänkande, till exempel med en separat nämnd för kultur, turism och upplevelser. Det är ju enligt många studier områden som är avgörande för att landsbygdskommuner ska utvecklas.

Jag brukar skryta med att Söderhamn är en bra kulturstad med gott stöd till kulturen och jag hoppas kunna fortsätta att göra det!

Anders Norén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel