Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frukost ger en lugnare miljö

Ett 40-tal elever väljer att äta frukost på skolan före skoldagens början. Det har gett en lugnare skolmiljö.

Frukosten är dagens viktigaste mål. Trots det är det många som inte lägger ned mycket möda alls på sin frukost, eller till och med helt avstår från frukost.

Det här är något som kan ge återverkningar i skolarbetet. Det är också bakgrunden till det frukostprojekt som pågått på Stenhamreskolan under höstterminen.

– Då man frågar är det en del som tidigare ätit frukost hemma men som tycker att det är trevligare här. Men det finns också elever som aldrig äter frukost hemma och därför är glada över den här möjligheten. För den som startar från noll är ett glas mjölk och två mackor ett värdefullt tillskott, säger rektor Lena Jonasson.

Erfarenheterna från de första månadernas frukostsatsning visar på en lugnare miljö i skolan.

Än så länge bygger erfarenheterna på subjektivt tyckande, men då lärarstudenten Mattias Sand kommer med sin slutuppsats om just frukostprojektet ska det finnas ett betydligt bättre underlag för att diskutera en fortsättning.