Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frivilliga håller vakt i Folkan

Sex inbrott på en månad har fått Njutångers Folkets hus att knäa. Frivilliga övernattar i lokalerna för hindra fler inbrott. Men nu siktar ordförande Lotta Wiik framåt, tillsammans med en ny styrelse.

Senaste dygnen har föreningsmedlemmar turats om att sova i lokalerna, för att hindra fler inbrott.

Folkets hus är en samlingspunkt för Njutångersborna, men verksamheten har legat nere sedan en omfattande vattenläcka upptäckts i januari.

– Vi hade tänkt ha en sommarpub för att få in lite pengar, säger ordförande Lotta Wiik.

Men i stället har baren i Njutångers Folkets hus har tömts under en serie av stölder. Under en månad var det sex inbrott. Det är inte bara värdet på drycken som gått åt, det är låsen, kylarna och fönstren som krossats som också kostar.

Nu finns planerna på att göra en skrivelse till alla Njutångersbor, där föreningen kommer be om hjälp med att övervaka huset.

– Vi tänkte be folk att gå förbi här på kvällarna och hålla utkik om de ser något.

Trots motgångarna siktar Lotta Wiik framåt. I höst ska ungdomsgården öppna igen. Vaktmästarbostaden har en ny hyresgäst på gång, något som kommer bli ett lyft. Dessutom är en ny styrelse på plats.

– Nu kör vi igång igen, med en ny styrelse som är taggad, det känns jättebra.