Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritt vårdavtal?

Regeringen lagstiftar om fritt vårdval – kanske att vi alla kan styra om våra pengar till annan vårdgivare än landstinget Gävleborg?

Intressant läsning – den strategiska planen – nerdragning i Hälsingland, utbyggnad i Gävle.

Ja, förvånad blir jag egentligen inte, det är ju inte första gången man spar in på hälsingarnas bekostnad. Men klart att man blir lite besviken.

Jag har träffat Svante Lönnbark då och då och hans standardfras är ”Jag hör vad du säger”. Frågan är om det också är en lögn… Inget av vad vi säger rörande medicinska säkerheten här verkar gå in…

Den rullande akutmottagningen – ambulansen, utan narkossköterskor, som Svante påstår kan göra så mycket, kommer få arbeta som aldrig förr.

Vi hälsingar kommer fram för sent för att få propplösande behandling av stroke, för sent för att överleva brustet bråck på stora kroppspulsådern, för sent för att överleva hjärtstopp, grav andningssvikt… med mera med mera...

Sponsring i landstinget är förbjudet, men är det inte konstigt att vi hälsingar måste sponsra Gävle med våra skattepengar, och själva förlora det mesta vi har kvar av akutsjukvård?

Regeringen lagstiftar om fritt vårdval – kanske att vi alla kan styra om våra pengar till annan vårdgivare än landstinget Gävleborg? Jag menar, någon vårdgivare som ser värdet av en befolkning i Hälsingland också.

Lena Pettersson

narkos och iva-sköterska Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel