Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritt fram för hundar vid kommunala badplatser

Våra fyrbenta vänner kan må bra av ett dopp i sommarvärmen - och det är tillåtet att låta hundar bada vid kommunala badplatser i Bollnäs. - Det finns inget förbud men vi uppmanar hundägarna att använda sunt förnuft, säger Helena Skoglund på samhällsbyggnadskontoret.

I sommarvärmen kan även hundar uppskatta en svalkande simtur. Detta är faktiskt tillåtet vid badplatser, även de som sköts av kommunen.

- Det finns inte reglerat i några regler som vi har, jag kan inte hitta något om det i våra lokala föreskrifter, säger Helena Skoglund som är ansvarig för tillsynen av de kommunala badplatserna i Bollnäs.

Det finns dock en bestämmelse om att hundar ska hållas kopplade inom Bollnäs tätort.

- Det innebär att hundar måste hållas kopplade på till exempel Karlslunds badplats, säger Helena Skoglund.

Hon tycker dock inte att avsaknaden av regler kring badande hundar gör att det är fritt fram att bada sin hund. Hundägarna måste tänka till och visa hänsyn.

- Man måste komma ihåg att det finns de som är allergiska eller väldigt hundrädda, så jag skulle rekommendera att gå med sin hund lite avsides om den ska bada, menar Helena Skoglund.