Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritidshemmens dag

Närmare 70 barn mellan sex och tolv år tågade på tisdagen från Alftaskolan till Forsparken. Det var dags att fira Fritidshemmens dag igen och i år är det 20 år sedan denna tradition startade. I Forsparken fick barnen pröva olika sorters lekar.

Annons

Tanken med Fritidshemmens dag är att barnen från de olika fritidshemmen ska komma tillsammans och göra gemensamma aktiviteter och även visa upp att fritidshemmen finns. Fritids behövs, stod det för övrigt på ett av plakaten som barnen bar genom centrala Alfta.

I år stod leken i centrum och barnen fick pröva på lekar som under hökens vingar kom, snappa näsduk och sista paret ut. Det blev mycket spring eftersom alla de här lekarna är tre slags tafatt-lekar. Barnen höll dels till på gräsmattan i parken, dels ute på stora fotbollsplanen.

Det bjöds också på varm korv vid ishockeykiosken. Det var gott med lite mat efter allt lekande.

Det var första gången fritidshemmen Villan, Regnbågen och Kometen höll till i Forsparken. I stort sett sken solen, men ibland kom någon regnskur som när man tågade upp till parken.