Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritidsgård nära flytt

Förslaget att fritidsgården i Iggesund ska byta lokal har kommit ett steg närmare ett beslut.

Annons

- Som det ser ut nu finns det flera fel på den lokal vi hittills hållit till i. För det första har all aktivitet skett i samma rum, såväl läxläsning som att man lyssnat på musik, fikat eller spelat biljard. Det har inte varit ändamålsenligt och ljudnivån har varit väldigt hög, säger Gunnar Canslätt, social- och fritidsnämndens ordförande efter nämndens arbetsutskottsmöte i tisdags.

Fritidsgården kommer troligen att flytta från sin nuvarande lokal på Centralgatan och istället flytta till den tomma lokalen ovanför Hälsocentralen. Det skulle betyda en total förändring, menar Gunnar Canslätt.

- Där blir det möjlighet att ha särskilda studierum, andra för exempelvis pingis och biljard. Dessutom får vi plats för personalrum och kök och lokalerna är handikappanpassade.

Förslaget ska upp till beslut i nästa veckas nämndmöte. Dessförinnan ska de som bor runt den eventuellt nya fritidsgården få chans att säga sin åsikt om flytten.