Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frisläppt misstänks för andra brott

På onsdagen hölls häktningsförhandlingar mot den äldste av de två män som är misstänkt för att ha rånat en taxichaufför utanför Alfta.

Den yngste av dem blev frisläppt, eftersom det inte går att styrka att han var delaktig i själva rånet. Däremot är han nu misstänkt för andra brott.

Det var under natten mot söndagen rånet inträffade. Männen beställde en taxi och i Malvik sa en av dem att de hade en kniv, sedan rånades chauffören på pengar.

Männen kunde snart gripas och har sedan dess suttit anhållna. De är 19 respektive 21 år och hemmahörande i Ovanåkers kommun.

På tisdagen beslutade åklagare Peter Olofsson om häktning av 21-åringen och gårdagens förhandlingar resulterade i att mannen ska sitta häktad ytterligare 14 dagar.

Däremot släpptes 19-åringen. Åklagare Olofsson kunde inte styrka att den yngre av männen agerat i samband med själva rånet. 21-åringen har tidigare sagt att rånet begicks av båda, 19-åringen har skyllt på sin kompis.

19-åringen är således frisläppt, däremot är han nu misstänkt för häleri, sedan pengar han hade på sig vid gripandet kunnat knytas till rånet.

Polisen utreder ytterligare ett brott där 21-åringen och 19-åringen är inblandade. Båda är misstänkta för ett inbrott i en lägenhet i Alfta. Det ägde rum samma dag som taxirånet.

Ett legitimationskort på lägenhetsinnehavaren har påträffats på vägen nära taxirånet och vid en husrannsakan hos 21-åringen hittade polisen den plånbok som anmälts stulen efter inbrottet i Alfta.