Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friskoleelev utan skolskjuts

Friskolan Vintergatans styrelse tackar nej till skolchefen Stefan Meullers erbjudande om att ingå i kommunens upphandling för skolskjuts. Linda Håkanssons dotter får därmed fortsätta åka moped mellan Gunnarsbo och skolan i Ämbarbo.

Annons

När Stefan Meuller fick höra att Linda Håkanssons dotter måste åka moped från Gunnarsbo till Friskolan Vintergatan för att hon inte har rätt till kommunal upphandlad skolskjuts ville han hitta en lösning. För ett par veckor sedan erbjöd han Friskolan Vintergatan att köpa in sig i Ljusdals kommuns upphandling.

– Sedan de fått erbjudandet har det varit dödstyst, säger Stefan Meuller, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Friskolan Vintergatan styrelse tackar nej till erbjudandet genom rektor Torleif Bakke.

– Friskolans styrelse är inte beredd att betala kostnaden. Det finns inte plats för det i ekonomin. Hela situationen är ett dilemma. Det spelar ingen roll om jag eller Stefan som tjänstemän skulle vilja ge henne (Lindas dotter reds. anm) skolskjuts för vi råder under en styrelse som tar besluten, säger Torleif Bakke.