Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friskolan anställer från Gärdet

Fler än 150 pedagoger sökte lärarjobben på den nya friskolan Lust & Lära i Bollnäs. Och av de 15 som nu anställs, kommer drygt hälften från kommunala Gärdesskolan.
Det innebär att Gärdesskolan inte behöver säga upp några fast anställda lärare, trots att antalet elever nästan halveras.

Inför skolstarten i augusti har friskolan annonserat ut ett 20-tal tjänster, varav 15 pedagoger – utöver rektor Anders Ringård och de fyra lärare från Gärdesskolan som ska driva den nya friskolan.

- Inklusive oss fem blir vi 23–25 anställda totalt på friskolan, säger Anders Ringård. Förutom pedagoger anställs tre–fyra för servering/cafeteria, lokalvård och som skolvärdinna.

Sex av de nyanställda pedagogerna är i dag fast anställda på Gärdesskolan. Ett par tillfälligt anställda därifrån kommer också till friskolan.

Större delen av friskolans elever kommer också från Gärdesskolan, som får 225 elever till hösten – precis som Lust & Lära. I dag är elevantalet på Gärdet cirka 400 – men minskningen i höst beror inte enbart på konkurrensen från friskolan, utan också på att elevkullarna minskar.

- Att friskolan anställer lärare från Gärdesskolan, innebär att vi inte behöver säga upp några tillsvidareanställda pedagoger. Och jag tycker att vi har bra personal kvar här på skolan, säger Olle Jonsson, som än så länge delar rektorsjobbet där med Anders Ringård .