Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frisbeegolf är en sport på frammarsch – häng med elitspelaren Jonas Brolin på en runda

Intresset för frisbeegolf, eller discgolf som det också heter, ökar hela tiden i landet. I helgen var det tävling på Flygstaden i Söderhamn. Vi följde med Söderhamns bästa spelare Jonas Brolin på en runda.

Det var årets första deltävling i Latitude 64 Origo tour som avgjordes i Söderhamn. Intresset för tävlingen var så stort att arrangören valde att lägga till ett extra hål för att få plats med så många spelare som möjligt.

– Intresset för frisbeegolf ökar hela tiden. Vi är uppe i omkring 30 000 spelare i Sverige nu, säger Jonas Brolin.

Han spelar frisbeegolf på elitnivå och tycker det är roligt att det finns en tävling på hemmaplan.

– Det är kul att det drar så mycket folk. Sedan känner man att man måste vinna när man är på hemmaplan. Man blir lite nervös trots att det är en mindre tävling, säger han.

Läs också: Ny behandling och bättre puttning bakom framgångarna

Han går tillsammans med Falunspelarna Petri Kalliomäki och Daniel Runnvik samt Marcus Persson från Härnösand. Alla sporrar varandra och vill att de andra ska lyckas. Det verkar inte råda någon större rivalitet mellan spelarna.

Jonas Brolin får inte riktigt till sitt eget spel och svär lite efter ett utkast. De är ute på den första av dagens två rundor så att det finns fortfarande tid att rätta till sina misstag.

– Det kommer, det kommer, försäkrar han.

Solen gassar och svettdropparna börjar synas i pannorna på spelarna.

Hur håller man fokus under en hel dag?

– Det gäller såklart att dricka mycket vatten och fylla på med en chokladbit då och då, säger Jonas Brolin.

Med sig har han även sin son Sixten, som dock inte är så värst imponerad av spelet.

– Jag brukar bara spela ibland.

Tycker du att det är kul?

– Nej, bara lite, säger han och äter vidare på sin klubba.

Läs också: Hälsingar framgångsrika i ny tour

Annars tycker Jonas Brolin att den största charmen med sporten är att nästan alla kan spela. Det är lättillgängligt och man spelar utifrån sin egen nivå.

– Det är fortfarande en härlig känsla när man gör de där riktigt fina kasten. När man nästan sätter den direkt på utkastet. Då kittlar det till lite, säger han.

Läs också: 2014: Seger på hemmaplan för Brolin