Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friidrottskamp med många vinnare

På Delsbo IP sågs stövlar flyga i lyften under torsdagen. Samtidigt landade tennisbollar i handfat, badkar och toaletter.

Annons

Det var dags för den årliga friidrottsgalan, med lite annorlunda tävlingsgrenar än vad de flesta är vana vid. I år var det Staffansgårdens tur att stå för värdskapet.

– Det gäller att hitta grenar som alla har förutsättningar att klara av, säger arrangören Jens Hansen.

Det är tredje gången som de anordnar friidrottsgalan för funktionshindrade i Delsbo. Kampen brukar stå mellan Staffansgården och Hantverkargården i Ljusdal, som turas om att arrangera galan. Två gånger tidigare har den hållits i Ljusdal. I år passade de på att bjuda in Hudiksvall också.

– Det här är den nya grenen, säger Jens Hansen, och pekar mot en inhägnad kvadrat på fotbollsplanen.

Inom den finns det mesta som vanligtvis går att hitta i ett badrum. Och det är också just därför som det heter badrumsboll. De som kastar en tennisboll och lyckas få den att stanna i badkaret får 10 poäng. Toaletten ger dubbelt så mycket. Allra mest får de som lyckas pricka handfatet.

Det hela avslutas med diskotek och prisutdelning på Staffansgården.

– Alla får guldmedaljer, för alla är vinnare, säger Jens Hansen.