Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taktisk Groth klar för JSM–final

/
  • Bollnäs Friidrotts Mattias Bäckman (nr 12) gjorde ett bra lopp i försöken på 400 meter. Mattias slutade trea i sitt heat vilket inte räckte till semifinal.

Joel Groth, Bollnäs Friidrott, är klar för söndagens final på 400 meter i klassen M22.

Groth löpte inte bara snabbast i både försök och semifinal utan dessutom taktiskt mycket smart vilket gav honom en finalplats.

Annons

Joel Groth satte sig direkt i respekt hos sina motståndare när försöken på 400 meter avgjordes. Joel var snabbast och satte dessutom personligt rekord med fina tiden 49.85.

I semifinalen skulle det också visa sig att Joel var snabbast av alla på tiden 50.08.

– Jag tog det lugnt från början. Jag visste att det var två grabbar som skulle öppna hårt. Jag försökte ta rygg och springa på och det lyckades. Sedan på bortre långsidan var det en kille som försökte komma förbi men jag kunde trycka på och hålla undan för honom och gå upp som tvåa inför upploppet. Jag vet att jag är stark på slutet och jag lyckades vinna. Är du inte tvåa inför upploppet är det nästan kört. Så det blev ett taktiskt bara lopp för min del.

Vad händer nu fram till finalen?

– Nu ska jag sova och bara vila. Mysa lite på det här som jag gjort idag och sedan ladda för finalen. Jag är nöjd och det är skönt att vara klar för finalen.

Vad tror du om finalen?

– Det kommer att bli stenhårt. Det är bara bra killar med där. Förhoppningsvis kan jag göra pressa mig under mitt personliga rekord. jag är med i finalen och där kan allt hända.

Mer läsning

Annons