Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spjutstjärnan hyllar Simon Litzell som framtidsnamn

/

Spjutstjärnan Kim Amb är den givna guldfavoriten på SM i Söderhamn.
Inför spjutfinalen lyfter han fram Simon Litzell som ett starkt namn för framtiden.
– Det gäller att hålla koll i backspegeln, säger han.

Annons

Kim Amb är redan klar för VM i slutet på augusti, med årsbästat 82,04 meter i bagaget. Men innan det bär av till Peking finns han på plats i Söderhamn för att försöka bärga ett SM-guld han onekligen är favorit till att kasta hem.

I fjol fick han nöja sig med brons på SM, men i år är han revanschsugen och redo att ställa sig högst upp på prispallen. På frågan om hur viktigt det är att kunna titulera sig bäst i Sverige svarar han snabbt och utan tvekan.

– Det är skitviktigt. Det viktigaste, givetvis är SM stort. Det kröner vem som är bäst i landet, och det vill man ju alltid ta.

Bland utmanarna i SM återfinns Simon Litzell från Östersund, numera tävlande för Hässelby SK. Simon Litzell, som nyligen tog silver på junior-EM och som har ett personligt rekord på 78,73, lyfts fram som ett starkt framtidsnamn av Kim Amb.

– Jag tror att han kommer att bli riktigt bra, absolut. Han är en ung kille med stor potential och fin känsla. Kan han hålla ihop och vara hel och frisk så tror jag absolut att han kommer att göra bra längder, säger Amb och tillägger att han håller koll på Litzells framfart.

– Det gäller att hålla koll i backspegeln.

Spjutfinalen avgörs på söndag och vad gäller dagsformen finns det ingenting att klaga på för guldfavoriten Amb.

– Det känns väldigt bra, jag känner mig i god fysisk form. Det bjuds på bra väder också.

Mer läsning

Annons