Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn får USM i friidrott

Dagens stora glädjebesked för friidrottsälskarna i Hälsingland. Söderhamns IF får arrangera USM 2014. Samtidigt tar Gefle IF hand om JSM.

Annons

Precis när vintern slagit till med full kraft fick Söderhamns IF sitt somriga glädjebesked. Klubben får arrangera ungdoms-SM (både för flickor och pojkar i åldrarna 15 till 16 år) i friidrott på Hällåsen i Söderhamn 2014.

– Jättekul, förstås. Riktigt, riktigt roligt, tycker SIF:s ordförande Fredrik Andersson som i höstas tog en första kontakt med Gefle IF för att höra deras inställning till att samarrangera junior- och ungdoms-SM.

– Och de nappade direkt och några dagar senare skickade vi in vår ansökan till det Svenska friidrottsförbundet.

Och nu har alltså det positiva svaret från förbundet kommit. Därför väntar tre dagars friidrottsfest både på Hällåsen i Söderhamn och på Strömvallen i Gävle i slutet av juli eller början av augusti 2014.

Att arrangera USM i friidrott är ett av de större åtagandena man kan ge sig på inom friidrotts-Sverige. Och det vet Fredrik Andersson.

– Vi räknar med att det kommer 500–600 aktiva till Söderhamn. Det kommer att krävas många funktionärer men det känns som om vi är redo och har bra koll på läget inför tävlingarna. Nu har vi sagt att vi ska suga på den här karamellen under jul- och nyårshelgerna för att sedan ha ett möte med Gefle i januari och på allvar sätta igång med planeringen, menar Fredrik Andersson.

Mer läsning

Annons