Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver till Walldén

/

SM-brons i fjol – och en skadefylld säsong i år.
Ändå knep Gävlekillen Johan Walldén silvret på 1 500 meter – och var ändå inte helt nöjd.
– Man vill alltid springa för guld, säger han.

Annons

Kalle Berglund, Spårvägens FK, vann SM-guld på 1 500 meter under lördagen. Bakom sig hade han lagkamraten Johan Walldén från Gävle – som följde upp fjolårets SM-brons med ett silver i Söderhamn.

– Det känns okej. Jag hoppades på att vinna, men jag var trea i fjol så det är ju lite bättre. Kanske blir det guld nästa år, säger 28-åringen, som noterades för tiden 3.50.28 – 35 hundradelar bakom segraren Kalle Berglund.

Men helt nöjd var inte Johan Walldén med sitt silver. Han säger själv att kapaciteten för ett guld fanns – trots en säsong med skadebekymmer.

– Absolut, men det gick kanske lite för sakta emellanåt för att Kalle skulle vara riktigt grillad inför spurten. Han är 800-metersspecialist och då måste man ha kört hårt för att inte han ska kunna spurta hem det, säger han.

Hur hade loppet behövt se ut för att passa dig bättre?

– Det skulle ha gått lite fortare med mindre knuffar, men det är som det är. Det är en knuffgren, så det måste man vara beredd på. Jag fick ett ganska bra lopp, säger Johan Walldén.

– Jag känner mig på gång, men hade behövt en vecka till för att utmana på allvar här. Klart jag är nöjd, men man vill alltid springa för guld.

Mer läsning

Annons