Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-läktare blir utan tak

/
  • En av de två läktarna blir utan tak under SM-tävlingarna.
  • Joel Groth.
  • Söderhamns IF:s Martin Jansson, Viktoria Karlsson och Emma Ericsson. Även klubbkompisen Johanna Mårtensson kommer till start när Parasport-SM avgörs i Söderhamn.

Kraven för att arrangera ett SM är tydliga.
Men nu står det klart att det inte blir något tak över den nybyggda läktaren.
– Vi bestämde det i samförstånd med friidrottsförbundet, säger SM-chefen Sören Calleberg.

Annons

Enligt förbundets regler finns det krav på minst 1 000 sittplatser under tak för publiken under ett SM i friidrott. Arrangörerna i Söderhamn var också på god väg att uppfylla dessa. Ett provisoriskt tak, som lånades in från Östersund, började också monteras upp i tisdags.

Men dagen efter kom ett nytt besked.

– Ställningskonstruktionen riskerade att skymma publiken samtidigt som vi bedömde väderprognosen så pass positivt och då blåste vi av det, säger Sören Calleberg.

– Vi bestämde det i samförstånd med friidrottsförbundet. De rekommenderade oss att göra så.

Arrangörerna riskerar inte att få några eftergifter för det uteblivna taket. Och någon större påverkan för publiken som redan köpt sittplatsbiljetter ska det inte behöva bli, menar Sören Calleberg.

– Det blir kanske för en del lite solskydd som saknas annars om blir om fint väder ingen skillnad.

På den sista presskonferensen inför SM bekräftade också Bollnäs FIK:s stora medaljhopp på 400 meter häck Joel Groth att det definitivt blir start även i fredagens 100 meter.

Det är också första gången som Parasport finns med på SM-programmet. Söderhamns IF:s fyra deltagare ser alla fram emot att få tävla inför den förväntade storpubliken runt Hällåsens friidrottsoval.

– Det ska bli jättekul. Det är en stor grej och hela staden är engagerad. Jag tror att jag kan prestera bra, säger Viktoria Karlsson som siktar mot Paralympics i Rio de Janeiro 2016.

Emma Ericsson:

– Jag siktar på att göra så bra resultat som möjligt och bara ha kul. Det är inte alla tillfällen man får uppleva ett sådant här SM.

Mer läsning

Annons