Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjda segrare i Trogstaloppet

/
  • Oscar Majling, Hässelby, tog sin andra hälsingeseger på bara några dagar.
  • IFK Moras skidåkare Marika Sundin vann långa damklassen och var glad att knät höll.
  • Hudiksvallsbördige Sebastian Högdahl såg till att det blev en Hässelby-dubbel.
  • Farhan Mohamed, Sammhållningsklubben i Alfta, var tvåa i den korta herrklassen.
  • Svårslagna Susanna Rünell, Strand, korsar mållinjen som segrare efter sina fyra kilometer.

Startskottet av Trogstaloppet fick skjutas upp med tio minuter. Anledningen var att efteranmälningarna strömmat in under den sista timman före start.
– Ja, det är nytt deltagarrekord, säger Fredrik Terent i Forsa OK:s tävlingsledning, som räknade ihop till 380 anmälda.

Annons

Deltagarna i årets Trogstaloppet kom från lite varstans, till och med från Norge. Segraren i den långa sträckan över åtta kilometer kom från Hässelby: Oscar Majling, som i veckan svarat för en hälsingedubbel, då han i helgen också var snabbast i Jordgubbsloppet.

– Ja, det är en klubbkamrat (Sebastian Högdahl) till mig som kommer härifrån som tipsade om de här tävlingarna, säger Majling, som var drygt en minut i mål före skidstjärnan Daniel Richardsson:

– Det var lite tvära backar och lite tufft i en del stigpartier, men jag sprang bara mot klockan och tittade inte så mycket bakåt.

Första dam i mål över åtta kilometer var en annan skidåkare: Marika Sundin, IFK Mora, som var glad över segern, men framför allt att ett tidigare ont knä inte bråkade med henne.

– Jag kände mig pigg. Det var mitt första intervallpass, och jag är så jätteglad att det inte kändes något. Då hade jag klivit av direkt, säger segrarinnan, som gick i mål 36 sekunder före Hudiksvalls Caroline Glennerud.

I det kortare loppet, som löpte över fyra kilometer var Sebastian Högdahl från Hudiksvall, tävlande för Hässelby snabbast. Dock efter att ha hållit huvudet kallt och satt in segerstöten i den andra halvan av loppet.

– Det var några som drog upp speeden ganska rejält, men jag förstod att det inte skulle hålla med den farten. Det var jobbigt sista halvkilometern, men annars flöt det på bra, säger Högdahl som därmed såg till att det blev dubbelt Hässelby i herrklassen.

Där bakom i fältet stod Sammhållningsklubb Alfta för kvällens klubbinsats då de noterades på såväl andra, tredje och fjärdeplats genom trion Farhan Mohammed, Kerat Ayb och Yohannes Debesay.

Inte långt efter dök segrarinnan i damklassen upp, på en sjundeplats totalt: Susanne Rünell, Strands IF.

– Jag hade ingen koll på hur jag låg till i damklassen. Jag körde helt och hållet mitt eget lopp, säger Rünell som vunnit samtliga terränglopp hon startat i under året.

Se även:

Bildspel från Trogstaloppet

Bästa försäsongen för Richardsson

Mer läsning

Annons