Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjd SM-chef efter publikfest

/

Målet var relativt högt satt vad gällde publiksiffror under SM-helgen på Hällåsen.
Med facit i hand kan SM-chefen Sören Calleberg konstatera att det överträffades.
– Det känns verkligen bra, säger han.

Annons

Det är dagen efter SM. Lugnet har åter lagt sig över Hällåsen, men för teamet kring mästerskapet fortsätter arbetet ett tag till.

Allting ska packas ihop och inlånat material forslas tillbaka dit det hör hemma. SM-chefen Sören Calleberg är en av de som jobbar med efterarbetet.

Han kan se tillbaka på en helg präglad av en riktig publikfest i Söderhamn, den hittills minsta ort som har stått värd för ett svenskt mästerskap i friidrott.

– Hela helgen var kalas. Det känns som att det var riktig idrottspropaganda. Bra väder, mycket folk och bra tävlingar, säger Calleberg när han ska summera det hela.

Inför SM hade arrangören som mål att locka mellan 3 000 och 4 000 per åskådare varje dag. En högt uppsatt förhoppning, som man nådde upp till.

Fredagen var som väntat en något skralare publikdag, men under lördagen och söndagen fylldes läktarna och publiksiffrorna landade på runt 4 000 åskådare per dag.

– På lördagen var det säkert ännu fler om man inkluderar hela Hällåsenområdet. Det var även en fotbollsmatch precis intill som drog ett par hundra åskådare och mycket folk vid mattorget, säger Sören Calleberg och fortsätter.

– Den första dagen var ändå bra för att vara en fredag. Det är ett tävlingsprogram som är betonat av försök och kval innan tävlingarna kommer i gång. Och alla har inte semester, det märktes att det fylldes på med lite nytt folk under kvällen.

Flera aktiva hyllade inramningen på Hällåsen, däribland guldmedaljören Joel Groth och längdhopperskan Khaddi Sagnia. Även Sören Calleberg märker av att mästerskapet togs emot bra.

– De jag har hunnit prata med bland sponsorer, utställare och såna aktörer tyckte att det var lyckat. Många har fått mycket beröm och det är kul att höra om man har jobbat som funktionär, säger han.

Något ekonomiskt resultat för arrangemanget är inte fastställt ännu, men SM-chefen hoppas och tror att det går åt det positiva hållet.

– Det är nog för tidigt att säga, men det som talar för att det kan bli lite bättre än väntat vad gäller försäljning är vädret och att publiken översteg våra målsättningar. Är man 4 000 och lite till, då det känns det verkligen bra.

Mer läsning

Annons