Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jons till final – igen

/

Klar för EM-final.
Men hjälp vilken hemsk väntan det blev för Mattias Jons.

Annons

– Jag tycker inte det är spännande, det är bara tråkigt, att inte veta om jag är i final eller inte, sa Mattias – som kastade i den första av två kvalpooler.

När den andra dagen av friidrotts-EM i Helsingfors genomfördes var det dags för Mattias Jons att kliva in i släggringen. Det var den första av två släggpooler och där Mattias inledde med att göra 71.56 och sedan 72.85 i sitt andra försök.

– Det var inte bra. Det var spänt, vilket det brukar bli i kvaltävlingar, och man såg på alla kastarna att det var spänt, sa Mattias.

Det blev en fruktansvärd väntan och när den ena efter den andra passerade så närmade sig Mattias sig den trettonde platsen – den som är första man utanför finalen.

Med en omgång kvar i pool två så var Jons på tionde plats, så inte fler än ytterligare två kastare fick passera. Och det gjorde just två kastare, men inte fler, och finalplatsen var klar för Mattias.

Jons 72,85 var en centimeter längre än vad fransmannen Nicolas Figère hade i sitt längsta kast. För Jons del är detta den andra raka EM-finalen.

HASSE SJÖGREN

Mer läsning

Annons