Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny Melin till Finnkampen

/
  • Jenny Melin gjorde ett bra senior-SM. Så bra att hon nu är uttagen till Finnkampen.

På måndag eftermiddag kom beskedet. Strands Jenny Melin är uttagen att springa i det svenska laget på 4x100 meter vid Finnkampen i Göteborg 1–2 september.

Annons

– Jag fick veta i söndags att jag var uttagen. Först ringde min tränare Erik Pihlgren och sa att jag skulle putsa spikskorna, för vi skulle åka till Göteborg. Senare på kvällen ringde de från förbundet och sa att jag var uttagen att springa i laget på 4x100 meter i Finnkampen. Så jag svävar på små moln nu. Det är jätteroligt, säger en mycket glad Jenny Melin.

Hon kommer närmast från en fin fjärdeplats i sin första SM-final på 100 meter för seniorer som avgjordes på Olympiastadion i Stockholm i helgen.

Jenny tog sig till final via en andraplats i försöket på tiden 11,93. I finalen, då det var betydligt kallare väder, sprang Jenny in på en fjärdeplats med tiden 11,97. Vann gjorde Moa Hjelmer från Spårvägen på tiden 11,66.

Och oavsett vad resultatet blir på Finnkampen – man kan inte säga annat än att Jenny Melin har haft en strålande säsong.

Hon blev uttagen till svenska juniorlandslaget för första gången. Hon deltog i senior-SM för första gången. Och nu är hon uttagen med seniorlandslaget till Finnkampen.

– Jag trodde aldrig jag skulle komma med. Finnkampen är det största man kan vara med på, känns det som nu.

Mer läsning

Annons